Thursday, June 15, 2017


Fertilizare In Vitro

Se estimează că, în toată lumea, 1 din 7 cupluri are probleme de fertilitate. Infertilitatea are un profund impact psihologic şi social, însa în prezent, există tratamente cu rezultate promiţatoare, care vă pot ajuta să vă îndepliniţi visul de a avea un copil.

Centrele de Infertilitate şi Medicină Reproductivă Acibadem oferă o abordare complexă, bazată pe dovezi de diagnostic şi tratament a infertilităţii. Echipa noastra este formată din oameni profesionişti, care va vor fi alături de dumneavoastra în fiecare moment al acestei experienţe!

Pentru a identifica corect problemele ce au dus la infertilitate, şi pentru a determina cea mai potrivităa soluţie, pacientele trec printr-un proces de evaluare şi testare completă.Una dintre soluţii este reprezentată de Fertilizarea In Vitro (FIV). Fiind adepţi ai inovaţiei, specialiştii FIV din cadrul Acibadem utilizează tehnologie de ultima generaţie, fiind renumiţi pentru succesele obţinute.

Reproducerea asistată poate fi realizată concomitent cu testul de diagnostic al preimplantării genetice. Scopul efectuării diagnosticului de preimplantare genetică este acela, de a detecta boli genetice înainte de implantarea embrionilor, şi de a preveni transmiterea acelor boli genetice la copiii ai caror părinti au fost purtători ai respectivelor boli. Laboratorul de Analize Genetice Acibadem este renumit la nivel naţional şi internaţional pentru vasta experienţă şi pentru deţinerea celei mai moderne tehnologii din domeniu. Selecţia sexului, în cazul în care există indicaţii medicale, tipizarea HLA şi embrio-selecţia pentru a fi donator de celule stem, în cazul în care un membru al familiei este bolnav, sunt unele dintre serviciile cu care vă stăm la dispoziţie.

Venind în ajutorul a mii de cupluri anual, Centrul de Medicina Reproductivă Acibadem oferă urmatoarele servicii:

Servicii Clinice:
Inducţia ovulaţiei
Hiperstimulare ovariană controlata şi inseminare artificială
Laparoscopie diagnostică, histeroscopie, cromo histeroscopie
Proceduri chirurgicale pentru creşterea fertilitătii (endometrioza, miom uterin, salpingectomie, adezioliză, polipectomie, rezecţie septală)
Metode de conservare a fertilităţii pentru pacienţi cu cancer

Servicii de laborator:
Metoda standard de Fertilizare In Vitro
Microinjectie (ICSI)
IMSI
Preimplantare – screening si diagnosticare genetică (polaritate, blastomer, trofectoderm)
Tipizare HLA
Defragmentare
Hutching asistat
Co-cultură endometrială
Metabolomics pentru embrio-selectie
Colectarea chirurgicală a spermei (Microdisectie, TESE, PESA, MESA)
Colectarea spermei la barbatii cu leziuni ale coloanei vertebrale (electroejaculare cu conexiune prin vezica urinară)
Conservarea fertilităţii prin criobiologie (embrioni, oocite, spermă, ţesut ovarian, ţesut testicular)
Detectia apoptozei celulelor spermatice
CE ESTE DIAGNOSTICUL GENETIC DE PREIMPLANTARE

În toate centrele de fertilizare in vitro este acum posibilă scanarea embrionului uman pentru afecţiuni genetic-ereditare înainte de a fi transferat în uter. Metoda se numeste “diagnostic genetic de preimplantare”. Prin aceasta fertilizarea in vitro este aplicată la cupluri cu risc de a avea copii cu boli genetic-ereditare, fiind dezvoltati un numar de embrioni şi selectîndu-se dintre aceştia pe cei neafectaţi. Una sau două probe de celule sunt colectate de la embrionii dezvoltaţi în laborator iar embrionii care nu prezintă boli genetice sunt selectaţi. Embrionii sanătoşi fiind implantaţi în uter.

Care sunt indicaţiile:

1. Procedura este indicată la potenţialii parinţi cu una din tulburările genetice de mai jos:
Talasemie
Fibroza chistica
Hemofilie A si B
Boala Alport
Sindromul X fragil
Epidermoliza buloasă
Distrofie miotonică
Hidrocefalie
Neurofibromatoză
Sindrom Marfan
Anemie Sickle cell
Boala Tay-Sachs
Retinita pigmentară
Deficienta antiripsina a1
Fenilketonurie
Distrofie musculara Duchenne
Anemia Fanconi
Acondroplazie
Incompatibilitate sanguina Rh
Boala Huntington

2. In determinarea sexului

Determinarea sexului embrionilor şi implantarea embrionului de genul dorit este permisă numai daca se justifică medical. Metoda este aplicată pentru prevenirea bolilor genetice care afectează cromozomul X, datorită faptului că unele boli apar numai la un sex.




Sursa: http://acibadem.com.ro/tratamente-2/fertilizare-in-vitro/

Pentru opinii medicale si programari anamaria_stefan@hotmail.com

No comments:

Post a Comment